13.06.2021, 18:26

Що хода може сказати про людину: 11 цікавих характеристик

походка

У 2017 році Калеб Бакке, експерт зі здоров'я та благополуччя, провів дослідження, в якому порівнювався стиль ходьби з певними рисами характеру (відкритість, поступливість, невротизм, екстраверсія та усвідомленість).

Крім того, аналізу піддалися деякі типи особистостей, передає Час Пік.

В кінцевому рахунку, було встановлено, що хода дійсно розкриває індивідуальність людини і може багато про неї розповісти.

1. Людина-"начальник"

Якщо ви належите до типу "керівник", то хода ваша швидка та цілеспрямована. Впевненість, схильність занурюватися в свої думки і не звертати увагу на оточуючих, високо піднята голова - ось, що характеризує даний тип особистості. Вважається, що такі люди здатні швидко вирішувати проблеми, проте можуть здатися недружніми та агресивними.

2. Тип особистості "коректор"

Якщо людина по натурі своїй "коректор", то вона буде пересуватися маленькими кроками, згорбившись. Такі люди часто уникають зорового контакту, в житті сором'язливі та замкнуті. "Коректори" постійно насторожі, тому з обережністю налагоджують особисті зв'язки.

3. "Політик"

Люди, які відповідають типу особистості "політик" ходять жваво, з високо піднятою головою та випнутими грудьми. Вони бажають визнання, є хорошими ораторами і налаштовані на спілкування. Цьому типу подобається вирішувати складні проблеми і отримувати новий досвід.

4. Неспокійна людина

Неспокійні люди ходять повільно, короткими кроками і обережно, іноді навіть волочать ноги. Цей тип можна визначити за поглядом, спрямованому в землю, і стривоженістю. Як правило, такі люди замкнуті, задумливі та можуть здаватися дуже вразливими.

5. Розслаблена людина

Легка хода, повільний або середній темп, розслаблена поза - це те, що розкриває людину, яка не любить морочитися. Часто таких людей сприймають за дозвільних нероб. Але не варто недооцінювати - вони просто з головою занурюються у внутрішній діалог, тому і здаються відстороненими. У житті ж "чиллери" схильні зосереджуватися на проблемах інших людей більше, ніж на власних.

6. Людина-"танцюрист"

"Танцюристи" ходять впевнено та цілеспрямовано, розмахуючи руками і виляючи стегнами. Вони люблять привертати до себе увагу. Цей тип може здатися егоцентричним та ненадійним, але на ділі в спілкуванні з такою людиною ви зіткнетеся з неймовірною харизмою в прагненням панувати.

7. Що можуть означати короткі кроки?

Зазвичай, короткі кроки свідчать про те, що людина не дуже вимоглива, але при цьому егоцентрична. У жінок короткі кроки можуть бути викликані болями в литкових м'язах і підколінних сухожиллях або навіть ознакою проблем з тазостегновим суглобом.

8. Людина -"підтримка"

Якщо ви ходите впевненими кроками в середньому темпі, віддаєте перевагу зоровому контакту та спілкуванню під час ходьби - ймовірно, ви людина-"підтримка". Цей тип людей володіє такими рисами характеру, як вміння слухати, цінувати відносини, вірність та надійність.

9. Про що свідчать схрещені руки?

Схрещування рук під час ходьби видає любов до усамітнення, вразливість. Тому експерти з комунікацій вважають, що подібна поза може зробити вас мішенню для зловмисників.

10. Якщо хода більше нагадує тупіт

Ваша хода виглядає як тупіт? Це може свідчити про розчарування, наполегливість або гнів. Іноді така манера пересування пов'язана з втратою чутливості кінцівок.

11. Людина -"багатозадачність"

Якщо людина під час ходьби зайнята ще якоюсь справою, значить вона може легко працювати в режимі багатозадачності. Такі люди володіють багатою уявою, креативні та діяльні. Вони вміють вирішувати проблеми, причому не тільки свої.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк