20.06.2021, 17:00

Життя на Землі зникне: вчені назвали терміни і причини кінця світу

Ольга Романец | Всі новини автора
конец света

Вчені Центру астрофізики Манчестерського університету дійшли висновку, що через 100 мільярдів років життя на Землі може загинути через сонце, яке перетвориться на зірку червоного гіганта.

Про це повідомляє BBC Science Focus Magazine, передає Час Пік.

Фахівці в рамках вивчення факторів, які можуть привести до кінця світу, прийшли до висновку, що з часом Сонце перетвориться в зірку червоного гіганта. Коли водень вичерпається в ядрі Сонця, зовнішня оболонка почне розширюватися.

Це призведе до значної втрати маси Сонця і розширення орбіти Землі. При цьому взаємодія з нижніми шарами атмосфери Сонця призведе до випаровування Землі.

Крім того, орбітальна нестабільність в Сонячній системі може призвести до зіткнення Землі з однією з інших планет земної групи. Разом з тим, ймовірність такого результату досить низька і становить менше 1%.

Нагадаємо, наприкінці минулого року фізики висунули теорію, засновану на сонячному магнетизмі і циклі Хейла - повному магнітному циклі сонця, який триває близько 22 років. Згідно з теорією, сонце може стати набагато більш активним.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: