10.07.2021, 22:32

Нові авто позбавляють популярної в минулому деталі

авто

Виробники авто все частіше стали відмовлятися від звичного для багатьох пристрою - CD/DVD-плеєра, якими комплектувалися старі авто.

Ця деталь відходить минуле, оскільки її витісняють більш сучасні засоби відтворення аудіо- та відеоматеріалів, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Зокрема, концерн General Motors з кожним роком скорочує лінійку автомобілів, оснащених CD/DVD-плеєром. У 2019 році слота для компакт-дисків позбулися легкові авто, а в 2020 - ряд позашляховиків (Chevrolet Tahoe, Chevrolet Suburban, GMC Yukon, GMC Yukon XL та Cadillac Escalade).

Тепер прогрес дістався і комерційних авто. На сьогоднішній день CD/DVD-плеєр доступний лише для фургонів Chevrolet Express та GMC Savana, а також для середньотоннажних вантажівок Chevrolet Silverado Medium Duty та Chevrolet Low Car Forward. Але вже в серпні цей пристрій перестане бути доступним в базових версіях.

Відомо, що багато європейських автовиробників пішли тим самим шляхом. Так, Renault, Citroen, Peugeot, Opel вже не випускають машини з CD/DVD-програвачами.

Єдиними, хто поки не відмовився від такої "розкоші", є японці. CD/DVD-плеєри можна як і раніше зустріти в машинах Mazda і майже у всіх моделях Suzuki та Mitsubishi. Це пояснюється тим, що Японія, як правило, розробляє нові моделі більш повільними темпами.

Читайте також: Зображення нової "Таврії" потрапили в мережу (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: