17.07.2021, 22:44

Названа найнебезпечніша кімнатна рослина, яку заборонено тримати в оселі (фото)

растения

Любителі кімнатних рослин не завжди замислюються над тим, наскільки їх "підопічні" безпечні. А дарма, адже є рослини, одного листа яких достатньо для того, щоб завдати організму непоправної шкоди.

Виділити одну рослину серед різноманіття небезпечних, які часто прикрашають підвіконня будинків та квартир, дуже важко. Однак, якщо подивитися на численні рейтинги, першість можна віддати, мабуть, диффенбахії, передає Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

Небезпеку становить сік рослини - він дуже отруйний для людей та тварин.

Ті, хто займається розмноженням диффенбахії без рукавичок, ризикує отримати серйозні опіки рук, які згодом переростають в виразки. Але це не найстрашніше. Якщо дитина або домашня тварина пожують лист рослини, вони отримають серйозне отруєння аж до анафілактичного шоку. Не виключений летальний результат.

Отруєння соком може привести до перебоїв в роботі серцевого м'яза.

Максимальних удар сік рослини завдає слизовим. Контакт з ним закінчується серйозними порушеннями зору, набряками язика.

З диффенбахією також пов'язані забобони. Вважалося, що цією рослиною можна запечатати уста (дійсно, отруйний сік, який викликає набряки гортані, здатний позбавити мови).

Крім того, в народі рослину називають "мужегоном" - вона є символом безшлюбності, оскільки нібито забирає чоловічу енергію.

Читайте також: Названо 15 максимально надійних місць у будинку, в яких варто зберігати гроші та цінності

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: