18.07.2021, 14:54

У МОЗ дали 5 порад щодо безпечного харчування

Ольга Романец | Всі новини автора
ЦОЗ

Центр громадського здоров'я порадив не вживати в'ялену, копчену, консервовану рибу або "сумнівні" вироби з м'яса зі стихійних ринків і пляжів, а також дав 5 порад щодо безпечного харчування.

"Багато людей вперто не хочуть помічати небезпеки від вживання деяких продуктів, які можуть привести до фатальних наслідків. Наприклад, купуючи на пляжі або на стихійних ринках в'ялену, копчену, консервовану рибу, або сумнівні вироби з м'яса", - йдеться в повідомленні ЦОЗ, передає Час Пік.

Згідно з ним, ігнорування правил безпечного харчування може призводити до отруєнь, інтоксикації організму і навіть смерті. У центрі розповіли, що особливу небезпеку становлять продукти з ботулотоксинами.

"Їх підступність полягає в тому, що вони жодним чином не впливають на смак або вид продукту", - пояснили у відомстві.

Щоб уникнути небезпек, пов'язаних з вживанням їжі, в центрі порадили дотримуватися 5 ключових правил безпечного харчування:

  • підтримувати чистоту (як продуктів, які збираєтеся вживати, так і рук);
  • відокремлювати сиру їжу від готової (щоб запобігти перехресне забруднення);
  • ретельно готувати їжу, щоб убити мікроорганізми;
  • зберігайте їжу при безпечній температурі (гарячої або холодної, щоб запобігти розмноженню мікроорганізмів);
  • використовувати безпечну воду і свіжі продукти.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: