19.07.2021, 09:29

Кольорова кукурудза: Звідки бере початок "райдужний" сорт та як його виростити

Ольга Романец | Всі новини автора
цветная кукуруза

Кукурудза Glass Gem - унікальний різновид кукурудзи райдужного кольору, яка стала інтернет-сенсацією в 2012 році, коли фотографія блискучого качана була опублікована в Facebook.

Створив її фермер з Оклахоми на ім'я Карл Барнс, який використовував знання своїх предків, передає Час Пік.

Кукурудза Glass Gem - це результат повернення до старих підходів отримання нових сортів сільськогосподарських культур.

Райдужна кукурудза дає велику різноманітність напівпрозорих качанів найнеймовірніших кольорів. І кожен початок - унікальний.

кукуруза

На відміну від цукрової кукурудзи з качана її не їдять. Glass gem - сорт так званої кременистої кукурудзи. В Америці її змелюють в борошно і використовують для приготування тортилій - в ній міститься велика кількість крохмалю.

Її також можна використовувати для приготування попкорну, проте райдужного кольору він не виходить.

кукуруза

Після смерті Карла Барнса права на виведення кукурудзи Glass Gem перейшли до компанії Native Seeds/SEARCH. Завдяки їй насіння цієї культури тепер можна знайти у продажу. Правда викласти за неї доведеться кругленьку суму, проте результат того вартий.

Даний сорт кукурудзи не любить морозів і буде рости скрізь, де стоїть тепла і сонячна погода. Насіння, як правило, висаджують після останнього заморозка в кінці весни на глибину 2,5 см і на відстані близько 15 см один від одного.

У кожному пакеті приблизно 50 штук насіння. На кожному стеблі росте від двох до трьох колосків на стебло, тому можна очікувати від 100 до 150 колосків кукурудзи на пакет насіння.

кукуруза кукуруза кукуруза кукуруза

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк