21.07.2021, 22:43

В Україні мають намір випускати радикально новий вид автомобілів

авто

В Україні проводяться роботи над створенням можливостей для виробництва автомобілів на водні, які є максимально екологічними через нульовий викид вуглецю.

Про це ]]>повідомили]]> в Міністерстві інфраструктури, передає Час Пік.

Відомство розробило проєкт указу, який вводить можливість не тільки розвитку колісних транспортних засобів, що працюють на водні, шляхом імпорту, а й налагодження виробництва таких авто.

"Документ дозволить запровадити не тільки можливість імпорту водневих автомобілів в Україні, а й налагодити їх виробництво в Україні. Це може бути поштовхом для подальшого розвитку водневих технологій", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у Міністерстві інфраструктури зазначили, що наказ "Про затвердження змін до Порядку затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання" буде відтерміновано до 2025 року.

"Проєктом наказу відкладається до 1 січня 2025 року вступ в дію деяких вимог Правил ЄЕК ООН, зокрема, щодо ременів безпеки, пристроїв освітлення та світлової сигналізації, дзеркал заднього виду. Відстрочка вимог введена з метою підтримки національних виробників, імпортерів, дилерів, а також споживачів від подорожчання виробництва і кінцевої вартості автомобілів", - повідомили у відомстві.

Читайте також: Названо 5 найдешевших нових авто, які можна купити в Україні (ціна та фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: