23.07.2021, 08:54

У круїз на "Титаніку": точну копію легендарного корабля планують спустити на воду вже в 2022 році

Марина Началова | Всі новини автора
титаник

Хто з нас не знає або хоча б не чув сумну історію "Титаніка"? А хтось хотів би повторити цю легендарну подорож? Ймовірно, скоро це буде можливо.

"Титанік" вирушив у свій перший і останній рейс 10 квітня 1912 року з англійського Саутгемптона до Нью-Йорка. Зіткнувшись з айсбергом, корабель затонув у ніч на 15 квітня. Через понад сотню років інтерес до трагедії, яка забрала півтори тисячі життів, схоже, тільки збільшується.

Скоро у бажаючих може з'явитися можливість побувати на борту точної копії "Титаніка", і навіть не однієї.

Китайський "Титанік"

У китайській провінції Сичуань зараз будується точна репліка корабля, що отримав назву "Непотоплюваний Титанік". Він має ті ж розміри, що й оригінал - 269,06 метра в довжину і 28,19 метра в ширину.

Планується, що китайський "Титанік" стане головним об'єктом тематичного парку Romandisea. На борту будуть ті ж розваги, що й на оригінальному "Титаніку", в тому числі банкетні зали, театри, оглядові майданчики і басейн. Гості зможуть заплатити за ночівлю на борту корабля, який буде постійно пришвартований у водосховищі на річці Ціцзян.

Будівництво цього об'єкта почалося ще в 2016 році, але дата його відкриття поки невідома. На знімку, зробленому 27 квітня 2021 року, можна побачити, на якому етапі перебуває будівництво.

У круїз на "Титаніку"?

Австралійська компанія Blue Star Line пішла ще далі і задумала побудувати новий "Титанік", який зможе вирушити у плавання.

Засновник компанії Клайв Палмер в 2012 році оголосив про будівництво точної копії "Титаніка" - у пам'ять про загиблих і тих, хто вижив у тій катастрофі. Спочатку планувалося спустити корабель на воду в 2016 році, але через фінансові проблеми терміни постійно зсувалися.

Останньою оголошеною датою готовності нового "Титаніка" був 2022 рік, в якому корабель повинен здійснити подорож з Саутгемптона до Нью-Йорка, тобто повторити маршрут оригінального "Титаніка", а потім вирушити в кругосвітнє плавання.

У Blue Star Line хочуть точно відтворити обстановку і розваги, що були на оригінальному кораблі. Більш того - пасажирам обіцяли видати костюми початку XX століття.

Поки невідомо, коли саме "Титанік II" буде спущений на воду і чи відбудеться це взагалі. У 2018 році Blue Star Line оголосила про відновлення будівництва після тривалої затримки, але відтоді сайт компанії не оновлювався.

Проте, на момент оголошення про старт проекту більше 30 тисяч людей висловили зацікавленість вирушити в круїз на "Титаніку". Тож, якщо корабель все ж буде готовий, потрібно буде не втрачати часу, адже квитки на нього розлетяться миттєво.

Читайте ще: Економити легко: Японський метод какейбо, що дозволить вам стати на 35% багатшими

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: