23.07.2021, 15:41

У Токіо стартують Олімпійські ігри 2020

олимпиада

У столиці Японії, Токіо, стартували літні Олімпійські ігри 2020. Вперше змагання були перенесені на рік через пандемію COVID-19.

Це 32-а річна Олімпіада в історії змагань, передає Час Пік.

Церемонії відкриття, закриття, а також більша частина змагань пройдуть без глядачів у зв'язку з тим, що в Токіо на час проведення Ігор введений режим надзвичайної ситуації.

Відкриття Олімпіади проходить на спеціально побудованому Національному стадіоні. Відомо, що крім імператора Нарухіто, який виступить з вітальною промовою, ніхто з імператорської сім'ї присутнім не буде.

Першою на стадіон вийде збірна Греції, останньою - Японії. Потім учасники Ігор складуть присягу, і Олімпіада буде вважатися відкритою. У рамках змагань 2020 року розіграють 339 комплектів нагород у 33 видах спорту.

Україну на Олімпіаді представлять 158 спортсменів у 25 видах спорту. Цього року українська делегація буде найменшою за всю історію. Нести прапор України будуть олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич та чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

Примітно, що у складі збірної України зі стрибків у воду заявлений наймолодший в історії чемпіон Європи з водних видів спорту 15-річний Олексій Середа.

За прогнозами, українці можуть привезти не менше 20 медалей, не менше з 5 яких - золоті.

Читайте також: Стало відомо, хто відкриє Олімпійські ігри в Токіо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк