24.07.2021, 22:39

Яку томатну пасту в Україні не варто купувати, - результати досліджень

томатная паста

Як показали останні дослідження, в Україні не так вже й багато марок якісної томатної пасти, яка надходить на ринок. Деякі виробники нехтують нормами.

Як повідомляють українські ЗМІ, центр експертиз "Тест" досліджував зразки шести томатних паст, передає Час Пік.

Так, дослідженню підлягав склад продукту від торгових марок "Королівський смак", "Господарочка", "Хуторок", "Наш Продукт і К", "Помідора", "Чумак"

Як зазначається, якісна томатна паста повинна містити 25 відсотків сухих речовин, стандарт допускає відхилення в 2% (23-27%). Даним нормам не відповідає продукція торгових марок "Хуторок" (22,5%) та "Господарочка" (21,8%).

Крім того, в томатній пасті "Наш продукт і К" (23,7%) та "Королівський смак" (23,6%) концентрація сухих речовин знаходиться на межі допустимих норм, але в міжнародні стандарти не "вписується".

Експерти виявили в томатній пасті торгових марок "Королівський смак" та "Господарочка" синтетичний барвник "спеціальний червоний AG (Е129)". Даний барвник може бути небезпечний для здоров'я.

Дві торгові марки з шести отримали хорошу оцінку - "Чумак" та "Помідора". Вони повністю відповідають вітчизняним та міжнародним стандартам.

"Королівський смак", "Хуторок" і "Господарочка" відзначилися поганою оцінкою (як за українськими, так і за міжнародними нормами), оскільки в них містяться барвники та консерванти, а частка сухих речовин занижена.

Читайте також: В Україні виявили небезпечне для життя морозиво: який продукт не можна купувати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк