25.07.2021, 17:46

9 звичок, що властиві хронічним невдахам

Марина Началова | Всі новини автора
неудачник

Невдаха - це не завжди той, хто лінується встати з дивана і щось робити. Навпаки, часто такі люди працюють старанніше за інших, але їм потрібно витрачати в рази більше зусиль, щоб досягти хоч чогось.

Час Пік розповість про звички, які властиві хронічним невдахам. Якщо ви впізнали себе, швидше позбавляйтеся їх!

1. Розтрата енергії не на ті цілі

Хронічний невдаха вкладає дуже багато сил у другорядні та не дуже потрібні речі, тоді як дійсно важливі справи здаються їм занадто малозначущими і простими. Вони зациклюються на дрібницях, які лише відволікають від головного, коли потрібно зробити лише невелике зусилля для досягнення успіху.

2. Небажання починати щось нове

Невдахи звикають сидіти в рамках своєї зони комфорту. А оскільки все нове - це дискомфорт, вони заздалегідь налаштовують себе на невдачу.

3. Нетерплячість

Невдахи не вміють чекати слушного моменту, їм завжди і все потрібно тут і зараз. Якщо вони не отримують бажаного миттєво, починають панікувати і докоряти долі, тому що їм "постійно не щастить". Вони опускають руки перед найменшою перешкодою. І дуже часто з'ясовується, що людина, яка здалася, насправді була за крок від успіху.

4. Витрачають час на ниття

Замість того щоб взяти і щось зробити, невдаха буде витрачати час свого життя на скарги, який він усіма недооцінений, не зрозумілий, завантажений і т.д. Людина могла б мовчки за півгодини виконати завдання, але замість цього цілу годину ниє і скаржиться всім на нього.

5. Не бачать проміжних успіхів

Невдахи ніколи не можуть оцінити те, чого вони вже досягли, навіть якщо хотіли набагато більшого. Вони просто не можуть оцінити того, що "стакан наполовину повний". Потрібно вміти радіти кожному маленькому успіху, адже він веде до чогось більшого.

6. Відкладають до останнього

Невдахам властиво вдавати, що вони роблять більше, ніж є насправді. Вони відкладають важливі справи до останнього моменту, і в підсумку втрачають купу можливостей, поки інші домагаються успіхів, навіть ціною власних помилок.

7. Страх перед змінами

Найменші зміни в житті лякають невдах, тому вони їм люто опираються, заявляючи, що вже пробували це, і нічого не вийшло. Такі люди можуть стверджувати, що хотіли б змін на краще, але при цьому вони повинні відбутися якось самі по собі, без їх участі.

8. Не вірять у свої сили

Невдахи навмисно відмовляються від своєї мрії, сумніваючись, що здатні цього досягти. Вони боятися невдач і тому вважають за краще не ризикувати.

9. Багато справ - мало результату

Невдахи можуть робити одночасно все і нічого. Замість того щоб як слід зосередитися на одній справі і довести її до досконалості, вони одночасно звалюють на себе багато завдань і в підсумку жодному з них не можуть приділити належної уваги.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: