30.07.2021, 14:27

Французький модний дім звинуватили у плагіаті образів безхатька з України: фото

Марина Началова | Всі новини автора

Французький бренд одягу Vetements представив чергову колекцію, і модельєрів звинуватили в крадіжці образів - і не в кого-небудь, а у безхатька зі Львова.

Фотограф Юрій Дячишин побачив багато подібностей між образами з нової колекції Vetements і "луками" бомжа Славіка, передає Час Пік.

Дячишин вважає Славіка наймоднішим безхатьком у світі і вже давно "піарить" його в соцмережах. Зокрема, Юрій створив акаунти під назвою "Slavik's Fashion", де викладає фото кращих нарядів Славіка.

Дячишин заявляє, що французький бренд Vetements прямо-таки копіює деякі "луки" бездомного львів'янина, причому робить це вже не вперше. У 2016 році Vetements прямо заявляли в прес-релізах про те, хто був їхнім натхненником, проте цього разу таких пояснень не було.

"Slavik's Fashion надихнув багатьох модельєрів (та не всі у цьому зізнаються). Особливо «надихається» ним бренд Vetements, і якщо першого разу вони принаймні згадали про це в коментарі Vogue Paris, то в новій колекції, яка вийшла під маркою VTMNTS 2022, ні-ні) Що цікаво цього разу в деяких «фрагментах» був просто copy-past", - написав Дячишин в одному зі своїх недавніх постів.

​​​​​​​

Дивіться ще: "Здалося": 10 фото, до яких треба добряче придивитися, щоб не зламати собі мозок

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: