31.07.2021, 18:07

Названо 10 речей, які категорично не можна робити ввечері

вечер

Вечір - це особливий час доби, який передбачає особливе ставлення. В першу чергу, ввечері організм пора готувати до сну, щоб вранці бути бадьорим та енергійним. Однак є й інші причини відмовитися звичних для багатьох справ.

Час Пік розповість про 10 речей, які краще не робити ввечері, щоб уникнути проблем.

Правила для тих, хто не вірить в прикмети

1. Увечері не можна курити

Багато хто вважає, що ввечері не можна пити каву або міцний чай. І в цьому є частка правди. Однак часто забувають про таку шкідливу звичку як куріння. Воно викликає почастішання серцевого ритму, підвищує артеріальний тиск і ніби активізує організм. Тому заснути буде важко, а сон перетвориться в кошмар.

2. Помірність у вживанні води

Увечері не варто пити багато води, оскільки вранці можуть з'явитися мішки під очима та набряклість. Звичайно, відмовлятися від рідини не можна, але потрібно знайти свою "золоту середину".

3. Обережно з гарячою ванною

Традиційно, ввечері люди приймають душ або ванну. Багато хто навіть вірить в те, що після гарячої ванни простіше заснути, але насправді все навпаки - заснути допоможе контрастний душ. Крім того, тривалий прийом гарячої ванни позбавляє шкіру природного жирового шару, через що вона стає схильною до подразнень.

4. Гаджети - в сторону

Звичка засипати, тримаючи в руках смартфон, стала занадто поширеною. Проте ввечері краще відкласти всі гаджети в сторону. В такому випадку, вам буде простіше розслабитися і перестати думати про занадто складні речі, забивати голову.

5. Вечір - не час для творчості

Прийнято вважати, що творчість - це своєрідний відпочинок. Але варто враховувати, що в процесі творчості організм витрачає дуже багато енергії, мозок активно працює. Тому віддавшись творчості ввечері, ви ризикуєте на наступний день бути позбавленим сил.

Народні прикмети

Предки вважали, що ввечері варто відмовитися від багатьох побутових та господарських справ - для них буде день. Якщо ж продовжувати здійснювати вчинки, які виходять за рамки традицій, можна накликати в будинок нещастя.

1. Не можна виносити сміття

Згідно з прикметою, викинуті ввечері речі можуть стати основою для пристріту або псування. Крім того, виносити що-небудь з дому ввечері - значить "віддавати" матеріальне благополуччя.

2. Грошові справи почекають до ранку

Після заходу сонця краще не давати в борг і не брати в позики. Це може привести до того, що грошова удача покине вас, а борги будуть наростати, як сніжний ком. Крім того, у вечірній час не варто перераховувати гроші.

3. Не варто відкривати двері незнайомцям

Це найбільш небезпечне повір'я. Предки вірили, що ввечері незнайомців в будинок пускати не можна. Особливо повинен насторожувати візит ближче до півночі. Якщо ж виявиться, що людина помилився дверима - це поганий знак, який віщує проблеми з законом.

4. Увечері не можна прибирати в будинку

У вечірній час варто відмовитися від побутових справ, зокрема - миття підлог, протирання пилу тощо. Вважається, що таким чином людина може відштовхнути від себе фінансове благополуччя і навіть любов.

5. Голитися - тільки вранці

Зазвичай чоловіки голяться з ранку, перед тим, як відправитися на роботу, проте є ті, хто звикли робити це ввечері, щоб вранці витрачати на збори менше часу. Вважається, що перенесення процедури на вечір обіцяє представникам сильної статі чоловіче безсилля. Крім того, ввечері не варто стригти волосся та нігті. Це може привести до розбрату в сім'ї.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк