07.08.2021, 17:52

10 хитрощів, які допоможуть уберегти речі та гроші від кишенькових злодіїв

карманники

За статистикою, кожен день на вулиці виходить понад 400 тисяч кишенькових злодіїв. І деякі з них, варто відзначити, дуже винахідливі, тому щоб захистити свої гроші і речі слід бути не менш хитрим та уважним.

Час Пік розповість про 10 способів не стати жертвою кишенькових злодіїв.

1. Не користуйтеся банкоматами на вулиці

Банкомати притягують кишенькових злодіїв як магніти. Вони навіть можуть працювати парами, щоб відволікти вас і непомітно заволодіти грошима або підглянути ПІН-код. Віддайте перевагу банкоматам в будівлях.

2. Не перевіряйте свої речі

Не виймайте телефон або гаманець тільки для того, щоб переконатися, що з ними все в порядку. Це може привернути увагу злодіїв і дати їм зрозуміти, що і де у вас лежить. Іноді кишенькові злодії навіть використовують хитрий виверт - кричать: "Хтось вкрав мій гаманець!". Після цього всі починають перевіряти свої речі, а злодії таким чином намічають жертву.

3. Особлива обережність в громадському транспорті

Якщо ви їдете в поїзді або автобусі і помічаєте, що хтось постійно ходить туди-сюди в швидкому темпі, тримайте свої речі ближче, затисніть сумку в руках. Не виключено, що ви зіткнулися з кишеньковим злодієм, який виглядає сумки, залишені без нагляду. Швидкі рухи - це відволікаючий маневр.

4. Купуйте одяг та аксесуари з потайними кишенями

Наявність потайних кишень на одязі допоможе істотно знизити ризик бути пограбованим на вулиці. Існує багато видів "надійного" одягу - куртки з внутрішніми кишенями, шорти, футболки тощо.

5. Не використовуйте сумки з клапаном на ґудзиках

Такі сумки занадто просто непомітно відкрити. Краще віддавати перевагу сумкам через плече - їх важко схопити та втекти. Також непоганий варіант - сумки з безліччю застібок-блискавок.

6. Не варто бути надмірно настороженим

На вулиці потрібно вести себе невимушено, інакше ви самі своєю невпевненість привернете увагу злодіїв. Вони будуть думати, що у вас є щось цінне, тим більше, якщо ви постійно перевіряєте свої речі.

7. Пам'ятайте про групи, які раптово розпадаються

Кишенькові злодії іноді працюють групами. Тому, якщо ви помічаєте, що група людей входить в будівлю, в яку ви збираєтеся увійти, і розходиться, будьте напоготові. Особливо підозріло, якщо вони почнуть себе вести так, ніби не знають один одного. Слід триматися подалі від такої "компанії" - вона явно щось замишляє.

8. Відкиньте цікавість

Злодії знають, що багато людей не можуть встояти перед тим, щоб подивитися, як сваряться або б'ються незнайомці. Тому вони можуть спеціально почати суперечку, сподіваючись відвернути увагу натовпу. В цей час їх "колега" протискується між людей і "збирає" цінні речі та гроші.

9. Уникайте ходьби поруч з дорогою

Деякі злодії "спеціалізуються" на тому, щоб виривати сумки з рук у перехожих, проїжджаючи поруч на транспорті. Якщо немає можливості йти проти руху транспорту, не варто тримати сумку в руці, яка знаходиться ближче до дороги.

10. Пам'ятайте про техніку "сендвіча"

Якщо ви опинилися на ескалаторі перед парою людей, і вони "заблокували" вам прохід, не виключено, що це техніка "сендвіча". Пара перед вами спеціально гальмує ваш рух в той час, поки їх спільник чистить ваші кишені. Це часто відбувається в торгових центрах, аеропортах, на ринках та вокзалах. Щоб уникнути неприємностей, не соромтеся і попросіть тих, хто стоїть попереду, пропустити вас, а також тримайте завжди сумку перед собою.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк