10.08.2021, 22:36

Дерево життя посеред неживих вод Мертвого моря: як виглядає найсамотніша рослина на планеті (фото)

дерево жизни на мертвом море

У місцях, де не виживає жодна істота, наявність рослини здається справжнім дивом. Таке диво - дерево - виростає на Соляному острові посеред Мертвого моря.

Мандрівники з усього світу їдуть подивитися на це дерево, яке можна по-праву назвати найсамотнішим на планеті, передає Час Пік.

Соляний острів розташований недалеко від пляжу Ейн-Бокеке. Він утворений з білосніжної солі, яку оточує чиста бірюзова вода. Посередині острова розташувалося маленьке озеро, поруч з ним і росте єдине дерево.

Спочатку може здатися, що дерево мертве, проте на ньому є бухирці, а коріння тягнуться під соляною кіркою поверхні острова.

Як дереву вдається виживати, якщо води Мертвого моря є більш солоними, ніж води океану? Справа в тому, що дерево отримало прекрасний "ґрунт". Воно виросло не саме по собі. Рослину помістив сюди місцевий художник в якості інсталяції. Він регулярно приїжджав і привозив для дерева землю.

Незважаючи на те, що Мертве море поступово висихає, "дерево життя" продовжує радувати туристів, підкреслюючи унікальну атмосферу тутешніх місць.

Читайте також: Дівчина стала бабусею в 23 роки і потрапила в Книгу рекордів Гіннеса

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк