11.08.2021, 11:27

Острів покинутих ляльок: де знаходиться одне з найжахливіших місць на Землі

Остров заброшенных кукол

У Мексиці є покинутий острів, який просто кишить старими страшними ляльками. І якщо ви шанувальники фільмів в жанрі слешер про ляльку-вбивцю Чакі, то це місце для вас.

Гостей острова оточують тисячі моторошних ляльок з порожніми очницями та зламаними кінцівками, багато ляльок покрито павутиною та цвіллю. Острів виглядає дійсно жахливо. Деякі голови насаджено на палиці, що стирчать із землі. Час Пік розповість, хто заселив острів старими іграшками.

Острів ляльок розташований в одному з каналів у Сочімілько, приблизно в 18 кілометрах на південь від центру мексиканської столиці Мехіко. На деревах по всьому острову розвішано сотні зламаних та понівечених дитячих ляльок.

Остров кукол Остров кукол

У 1950 році Джуліан Сантана Баррера став свідком смерті маленької дівчинки. Та потонула в цій місцевості, а пізніше на місці її загибелі чоловік знайшов ляльку. Вірячи, що іграшка пов'язана з духом покійної, Баррера залишив її на острові та повісив на дерево в пам'ять про загиблу.

З цього моменту і до своєї смерті у 2001 році Баррера почав збирати ляльок у сміттєвих баках та на смітниках, у водах каналів біля острова, щоб заспокоїти примару потонулої дівчини.

Чоловік стверджував, що ночами він чув кроки та жіночі крики, хоча його будиночок знаходився глибоко у лісі в декількох кілометрах від усього цивілізованого світу. Він також був переконаний, що дух потонулої дівчинки заволодів знайденою ним лялькою, і безумець почав розвішувати по острову інші іграшки, щоб заспокоїти дух покійної.

Остров кукол

Згодом ляльки вигоряли та плавилися під променями сонця, ламалися та розвалювалися, а в порожніх очницях поселялися комахи.

Остров кукол Остров кукол

Для того щоб цілком присвятити себе пошукам та колекціонуванню ляльок, Джуліан Сантана Баррера зрікся сім'ї та провів залишок своїх днів на самоті на острові.

Єдиною людиною, хто за багато років відлюдництва спілкувався з Джуліаном, був його племінник Анастасіо Сантана. Він привозив дядькові їжу та одяг, забирав вирощені Баррерою овочі та фрукти і обмінював їх на старі ляльки у місцевих жителів. 

Навесні 2001, коли племінник в черговий раз приїхав відвідати дядька, той розповів йому, що останнім часом його все частіше кличуть до себе русалки, щоб він співав для них. Анастасіо відійшов від дядька всього на кілька хвилин, а повернувшись, побачив того плаваючим в каналі обличчям вниз.

Розслідування показало, що 80-річний старий помер від серцевої недостатності, звалившись у воду. Але місцеві вірять, що його забрали до себе русалки. Баррера потонув у тому самому каналі, в якому колись потонула дівчинка, чию душу він стільки років опікав. 

Остров кукол

Після смерті Сантани Острів ляльок отримав широку увагу з боку провідних світових ЗМІ. На численні прохання місцевих жителів члени сім'ї загиблого вирішили не закидати це місце і незабаром Острів ляльок перетворився на популярний туристичний об'єкт.

Дістатися до нього можна тільки на човні. Племінник відлюдника Анастасіо став доглядачем Острова ляльок.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк