12.08.2021, 17:34

Що відчуває людина перед смертю: відповідь на питання знайдена

смерть человека

Смерть людини, як і її народження, - складний фізичний процес, якому притаманні певні стадії. Цей процес може у різних людей відбуватися по-різному.

Видання Science Focus, спираючись на останні дослідження та спостереження, опублікувало статтю, в якій розповідається, що відбувається з людиною в момент вмирання, передає Час Пік.

Першим етапом смерті (якщо вона є природною, від старості, і не обумовлена специфічними захворюваннями) є втрата інтересу до їжі та пиття. Разом з тим, вмираючим не вистачає енергії, вони відчувають постійну втому.

Сон, який здорову людину заряджає енергією, починає надавати менший вплив, тому вмираюча людина проводить в неспанні все менше часу. Однак те, що схоже на сон, проявляється зовсім по-іншому. Це скоріше занурення в несвідомі стани.

При цьому люди перед смертю не відчувають, що втрачають свідомість. Прокинувшись, вони повідомляють, що просто спали.

Ще одним фактором, який свідчить про те, що смерть близька до людини, - важке дихання, яке здійснюється ніби через слину, що скупчилася в задній частині горла. При цьому вмираючі не завжди помічають, що у них якісь проблеми з диханням, яке чергується від поверхневого і швидкого до повільного і глибокого.

Тому вони, як правило, не відчувають страху або паніки перед смертю. Просто серце починає битися повільніше через брак кисню, але людина, ймовірно, не усвідомлює того, що помре через хвилину або секунду.

Читайте також: Дівчина стала бабусею в 23 роки і потрапила в Книгу рекордів Гіннеса

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк