21.08.2021, 13:33

Не завжди корисні: як вживання фруктів може нашкодити організму

Марина Началова | Всі новини автора
фрукты

Ми звикли вважати фрукти виключно корисною їжею. Здавалося б, їх повинно бути якомога більше в раціоні, але лікарі дають деякі застереження.

Вживання в їжу занадто великої кількості фруктів може нашкодити здоров'ю, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Особливо обережними з фруктами потрібно бути людям, які страждають на цукровий діабет і захворювання підшлункової залози. Фрукти багаті фруктозою, і надмірне їх вживання може призвести до стрибків цукру в крові і набору зайвої ваги. На фруктовій дієті навіть у здорової людини з часом може розвинутися діабет.

Не слід зловживати фруктами і людям із захворюваннями нирок. У багатьох плодах, зокрема в цитрусових, містяться кислоти, які сприяють утворенню ниркових каменів. Хоча дослідження показували, що помірне вживання цитрусових, навпаки, зменшує ймовірність розвитку сечокам'яної хвороби.

Лікарі також стверджують, що перекіс раціону в бік фруктів може загрожувати дефіцитом вітамінів D і В12, кальцію, йоду, омега-3 жирних кислот, анемією, ослабленням імунітету і хронічною втомою.

Фрукти - безсумнівно, цінне джерело вітамінів і мінералів, тому повністю відмовлятися від них не слід. Дієтологи стверджують, що харчування має бути збалансованим, щоб організм рівномірно отримував достатню кількість білків, жирів і вуглеводів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: