28.08.2021, 17:01

Український делікатес: Цікаві факти про шкоду і користь сала

сало

Сало - національне українське блюдо, яке люблять багато людей. І майже жодне українське застілля не обходиться без нього.

По суті сало - це жир, який складається з ненасичених і насичених жирних кислот. Вони вкрай важливі для нашого організму: за їх участю утворюються нервові клітини, і вони є носіями інформації, передає Час Пік.

В даному продукті міститься велика кількість арахідонової кислоти, яка відповідає за правильне функціонування організму. Однак не варто зловживати, адже надмірне накопичення арахідонової кислоти в організмі може викликати запальні реакції.

Крім арахідонової, в салі є й інші жирні кислоти, такі ж як і в рослинних оліях. Тому сало плавиться при низькій температурі.

У салі також містяться жиророзчинні вітаміни: А, Д, Е, а біологічна активність в 5 разів вище, ніж вершкового масла.

Однак варто пам'ятати, що сало - дуже калорійний продукт: 100 грамів містять 770 ккал. Для тих, хто веде сидячий спосіб життя і більшу частину часу проводить в офісі перед монітором комп'ютера, неконтрольоване вживання сала може сприяти швидкому набору ваги.

Читайте також: В Україні оголошено штормове попередження: в яких регіонах очікуються небезпечні погодні явища

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: