Український делікатес: Цікаві факти про шкоду і користь сала
Сало - національне українське блюдо, яке люблять багато людей. І майже жодне українське застілля не обходиться без нього.
По суті сало - це жир, який складається з ненасичених і насичених жирних кислот. Вони вкрай важливі для нашого організму: за їх участю утворюються нервові клітини, і вони є носіями інформації, передає Час Пік.
В даному продукті міститься велика кількість арахідонової кислоти, яка відповідає за правильне функціонування організму. Однак не варто зловживати, адже надмірне накопичення арахідонової кислоти в організмі може викликати запальні реакції.
Крім арахідонової, в салі є й інші жирні кислоти, такі ж як і в рослинних оліях. Тому сало плавиться при низькій температурі.
У салі також містяться жиророзчинні вітаміни: А, Д, Е, а біологічна активність в 5 разів вище, ніж вершкового масла.
Однак варто пам'ятати, що сало - дуже калорійний продукт: 100 грамів містять 770 ккал. Для тих, хто веде сидячий спосіб життя і більшу частину часу проводить в офісі перед монітором комп'ютера, неконтрольоване вживання сала може сприяти швидкому набору ваги.
Читайте також: В Україні оголошено штормове попередження: в яких регіонах очікуються небезпечні погодні явища
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |