03.09.2021, 22:57

"Перший пішов!": В Україні зареєстровано автомобіль з унікальним двигуном

Украина, автомобиль

В Україну завезли й сертифікували водневу машину японської марки Toyota. Вперше така машина має українські номери.

В Україні зареєстровано перший водневий автомобіль. Про це повідомив голова Громадської ради в Держенергоефективності Олександр Рєпкін на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Час Пік.

За словами Рєпкіна, процес сертифікації був складним та довготривалим. Але тепер у всіх, хто побажає розмитнити водневу машину, процедура займе всього три дні.

"Тепер справа за поступовою розбудовою інфраструктури для водневого транспорту (загалом водень — це екологічне паливо не тільки для авто, але й для поїздів і літаків). Серед перших наших кроків буде сертифікація ще одного автомобіля та створення першої водневої заправки в Україні.

Ми з командою Української водневої ради, а також усі експерти, які наразі розробляють водневу стратегію, активно працюємо над тим, аби розвинути водневу енергетику в Україні та навіть зробити її експортером водню для Європи", - написав Олександр Рєпкін.

Нагадаємо, 20 липня 2021 року Міністерство інфраструктури ]]>заявило]]> про те, що працює над створенням можливостей для виробництва в Україні автомобілів на водні.

Довідка: Водневий транспорт - це різні транспортні засоби, що використовують в якості палива водень. Це можуть бути транспортні засоби як з двигунами внутрішнього згоряння, з газотурбінними двигунами, так і з водневими паливними елементами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк