08.09.2021, 18:59

Дитина народилася одразу "старою" через рідкісну хворобу: фото

Марина Началова | Всі новини автора

Молода мати з Південноафриканської Республіки ніяк не очікувала, що її новонароджена дитина виявиться схожою на персонажа фільму "Загадкова історія Бенджаміна Баттона".

Тим, хто дивився цю кінокартину, відомо, що герой, зіграний Бредом Піттом, народився старим і протягом життя молодшав. Дівчинка, яка народилася у 20-річної мешканки ПАР, теж має зовнішність старої людини, але "помолодшати", на жаль, вона не зможе.

Дитина страждає на рідкісне захворювання - прогерію, або синдром Хатчинсона-Гілфорда, суть якого полягає в передчасному старінні.

Молода мати народжувала в своєму будинку в місті Лібод, оскільки швидка допомога не встигла приїхати вчасно. Те, що з дитиною щось не так, відразу помітила бабуся породіллі: дівчинка народилася з деформованими руками і зморшкуватою шкірою, до того ж у неї було дивне дихання і вона не плакала.

Люди, народжені з прогерією, зазвичай страждають від серйозних серцево-судинних ускладнень з підліткового віку до двадцяти років.

У клініці Мейо стверджують, що прогерія є надзвичайно рідкісним прогресуючим генетичним захворюванням, яке призводить до швидкого старіння дітей, починаючи з перших двох років життя.

Коли дитина народжується, зазвичай симптоми відсутні, ознаки хвороби починають виявлятися протягом першого року життя. Однак в деяких випадках, як цей, є ознаки від народження.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: