18.09.2021, 18:04

Названа п'ятірка найбільш "ненажерливих" авто, справжню суть яких приховують (фото)

авто

Як з'ясувалося, заявлений обсяг витрати палива і реальний - абсолютно різні речі. У деяких авто розбіжність настільки велика, що будь-хто бажаючий їх купити буде неприємно здивований.

Британський журнал WhatCar провів дослідження, присвячене виявленню реальної витрати палива в популярних моделях авто, передає Час Пік.

З 2019 року діє всесвітній стандарт (методика) визначення витрати палива WLTP, яким керуються виробники авто. Однак проведені тести показали, що не завжди заявлена за WLTP витрата палива збігається з реальною.

П'ятірка найбільш "оманливих" авто

5. Audi A3 Sedan

Audi A3 у версії 35 TFSI опинився на п'ятому місці в списку аутсайдерів. Дослідження показали, що в дійсності авто витрачає на 16% більше, ніж свідчить WLTP.

4. Renault Clio e-tech

Гібридний Renault Clio посів четверте місце за "ненажерливістю". Авто витрачає на 19,6% більше палива, ніж заявлено.

3. Ford Fiesta

Як відомо, Ford Fiesta оснащений досить продуктивним силовим агрегатом у 155 "конячок". Але варто мати на увазі, що продуктивність йде рука об руку з хорошим "апетитом". А реальний "апетит" авто на 20% вище, ніж заявлений виробником.

2. Suzuki Swace

Друге місце займає гібрид Suzuki Swace. У нього розбіжність "реальне/заявлене" склала 21,6%.

1. BMW 420d

Самим "ненажерливим", за версією WhatCar, є BMW 420D. У нього реальне споживання на 26,4% (тобто більш ніж на чверть) перевищує заявлене.

Читайте також: Запорізький автозавод почне випуск нового "урізаного" авто: відома вартість

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: