18.09.2021, 20:38

Михайлове диво: 6 найважливіших заборон великого свята

михайлово чудо

19 вересня православні християни відзначають свято дива Архангела Михаїла, яке в народі називають Михайлове диво.

Цей день пов'язаний з низкою строгих заборон, які ні в якому разі не можна порушувати, оскільки Михайло може покарати навіть за невинні огріхи, передає Час Пік.

Що не можна робити на Михайлове диво?

  • У цей день не можна сваритися і лихословити. Якщо людина проявляє агресію або концентрується на образі - нічого хорошого не вийде. Необхідно всіляко намагатися знаходити мирний спосіб виходу з конфлікту.
  • 19 вересня заборонена будь-яка робота та рукоділля. Вважається, що той, хто буде працювати в свято, може отримати травму або зіпсувати інструменти. Зокрема, господаркам не можна пекти хліб та пироги.
  • Не можна викидати залишки їжі після обідньої трапези. Їх слід роздати біднякам, що приверне фінансове благополуччя.
  • З давніх-давен вважалося, що на Михайлове диво не можна мити голову, тому що змиється весь розум.

  • Не можна відмовляти в проханнях про допомогу. Якщо весь день допомагати людям, можна попросити у Михайла про виконання бажання. Воно обов'язково збудеться.
  • Архангел Михаїл був затятим борцем з єрессю та злом, тому в цей день не можна обманювати, ухилятися від відповідей або виявляти сумніви у вірі.

19 вересня обов'язково потрібно відвідати святкову літургію в церкві, віруючі моляться Архангелу Михайлу. Вважається, що будь-яке прохання, звернена до нього, буде виконане. Крім того, традиційно, в це свято проводили ритуали на здоров'я та довголіття.

Читайте також: Різдво Пресвятої Богородиці: що обов'язково потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: