19.09.2021, 18:30

Гривневі купюри, цінність яких в рази перевищує номінал: на ці деталі майже ніхто не звертає увагу

Звичайний банкомат одного разу може видати будь-якому українцеві купюри, які можна продати в кілька разів дорожче номіналу.

Колекціонери постійно ганяються за рідкісними грошима, повідомляє Час Пік. На аукціонах десятки тисяч гривень готові платити за монети, випущені малим тиражем, ті, що мають якийсь брак або особливість карбування. У разі паперових банкнот слід звертати увагу на номери.

Так, нещодавно на сайті OLX з'явилося оголошення про продаж двох купюр номіналом 1000 гривень за 39 000 гривень. На перший погляд можна і не помітити, що у цих банкнот абсолютно однакові номери - рідкісний заводський брак, завдяки якому гроші отримали велику колекційну цінність. Автор оголошення стверджує, що незвичайні купюри йому видав банкомат. Гроші були перевірені в касах декількох банків, які підтвердили, що це не підробка.

У мережі зустрічається багато оголошень про продаж банкнот з "красивими" номерами. Особливо цінується поєднання кількох однакових цифр. Наприклад, 500-гривневу купюру, номер якої складається з усіх вісімок, продають аж за 188 888 гривень!

Є й скромніші пропозиції. За 100-гривневу купюру зі "щасливими" трьома сімками просять 150 гривень.

Купюри номіналом 200 гривень з цікавими номерами 2828888 та 6244666 - продають за 2000 грн і 700 грн відповідно.

Навіть з 1 гривні можна "виручити" 1000. Для цього потрібно знайти банкноту з шістьма сімками в номері.

Таких оголошень в інтернеті безліч. Так що є сенс, знявши гроші на банкоматі, перевірити номери купюр - можливо, вам попадеться справжній "скарб".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: