24.09.2021, 22:33

Названо 2 причини, чому грошове дерево не можна тримати в будинку

денежное дерево

Виростити велике грошове дерево - мрія чи не кожної людини, яка займається розведенням кімнатних рослин. В цілому, це не так складно, адже воно не вимагає особливої уваги. Вважається, що грошове дерево привертає в будинок фінансове благополуччя, про що говорить сама його назва.

Однак рослина далеко не так безпечна, як може здатися на перший погляд, передає Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

Відомо, що в світі існує більше двохсот видів цієї сукулентної рослини, яку правильно називати толстянка або крассула. Незважаючи на таку різноманітність, на підвіконнях найчастіше росте тільки один вид - толстянка яйцеподібна (овальна).

Чому не можна вирощувати грошове дерево вдома?

  • Головним фактором, який свідчить не на користь рослини, є її отруйність. У листі товстянки міститься натуральна потужна отрута - миш'як. Тому заводити рослину в будинку, де є діти або домашні тварини категорично не варто. Та й в догляді за нею слід бути гранично обережним.

Другий фактор - психологічний. Багато хто вірить, що з появою в будинку грошового дерева моментально покращиться благополуччя. Однак потрібно розуміти, що одна тільки квітка не здатна перетворити своїх володарів в мільйонерів. Використовуючи її як останню надію, можна зовсім впасти в депресію. Тому заводити варто рослини, які дійсно будуть піднімати настрій і не пов'язані з якимись надіями.

Читайте також: Красиво, але небезпечно: названо популярну кімнатну рослину, яку потрібно прибрати з дому якомога швидше (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: