25.09.2021, 21:03

Воздвиження Хреста Господнього: що обов'язково повинна зробити кожна людина в цей день

воздвидение

27 вересня християни відзначають одну з найважливіших православних дат - Воздвиження Хреста Господнього. Це свято присвячене набуттю Хреста, на якому був розп'ятий Спаситель. Вважається, що в цей день борються добро та зло. Тому дуже важливо провести його правильно.

Про те, що за традицією слід зробити на Воздвиження - розповість Час Пік.

У ніч 27 вересня в храмах проводиться всенічне бдіння. Всім віруючим варто його відвідати. Це допоможе знайти душевну рівновагу. Але є й інші речі, які також слід зробити.

Що обов'язково потрібно зробити на Воздвиження Хреста Господнього?

  • 27 Вересня необхідно дотримуватися суворого посту. М'ясо, риба, молоко, а також страви, до складу яких вони входять, - під забороною. Навіть якщо це свято припадає на неділю, все одно посту потрібно дотримуватися.

  • У цей день традиційно очищають будинок: церковними свічками хрестять кути та читають "Отче наш", малюють крейдою в кутах і на дверях хрести. Предки вірили, що намальований на Воздвиження хрест має велику силу і може захистити будинок та його мешканців від зла.
  • На Воздвиження дітям дарують натільні хрестики. Вважається, що золотий або срібний хрестик, придбаний в це свято, буде оберігати свого власника навіть тоді, коли не буде на ньому надітий.
  • У свято дякують Богові за порятунок. Традиційно, можна попросити про здоров'я для себе та близьких.

Крім того, вважається, що до 27 вересня слід завершити всі роботи в полі або на городі. З цього часу осінь повноцінно вступає в права.

Читайте також: Воздвиження Хреста Господнього: що категорично не можна робити на Ставрів день

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: