04.10.2021, 18:53

Користь кухонної солі: кілька способів незвичайного застосування, про які ви не знали

Ольга Романец | Всі новини автора
соль

Кухонна сіль є на кухні у кожної господині, але мало хто знає, що даний мінерал можна використовувати не тільки для приготування їжі.

Наприклад, її можна використовувати в косметології, а також для видалення бруду і плям, передає Час Пік.

Приберіть плями і застарілу бруд з дерев'яної обробної дошки

Присипте грубою сіллю брудну дерев'яну поверхню, а потім протріть половинкою лимона. Залиште її на кілька хвилин, а після промийте під проточною водою.

Зробіть домашній скраб

Змішайте сіль і масло в пропорції 1:2 і нанесіть на обличчя круговими рухами. Масло заздалегідь краще розігріти, щоб воно було теплим. В кінці процедури вмийтеся і нанесіть крем.

Відмийте плиткові шви

Змішайте 1/2 склянки солі і 4 літри теплої води і додайте туди засіб для миття посуду. Цим розчином протріть всю поверхню, особливу увагу приділяючи простору між плитками.

Зробіть ванночку для ніг

Для цього необхідно висипати 1-2 склянки солі в невелику ємність, в якій ви будете робити процедуру. Потім необхідно додати теплої води і тримати в цьому розчині ноги, поки вода не охолоне.

Приберіть кавову гіркоту

Щоб розкрити аромат кави і прибрати гіркоту, знавці радять додати невелику щіпку солі (зовсім маленьку) в уже заварений напій.

Відбілить білизну

Змішайте 1 столову ложку солі і 1/4 склянки харчової соди. Висипте отриману суміш в каструлю з киплячою водою і протягом 1 години тримайте в цьому розчині пожовклу тканину, не даючи воді охолонути.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: