13.10.2021, 17:43

24-річна дівчина потрапила до Книги рекордів Гіннеса за свій нестандартний зріст (фото)

сантиметр

24-річна мешканка Туреччини потрапила в Книгу рекордів Гіннеса як володарка найвищого зросту. Її зріст становить 215 см. 

Це не перше її досягнення. У 2014 році Румейса Гелгі була визнана найвищим підлітком, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ. 

Високий зріст для дівчини - швидше проблема, ніж привід для радості. Справа в тому, що вона страждає рідкісною хворобою - синдромом Уівера, через що не може пересуватися без ходунків та спеціального крісла. 

Крім того, за визнанням самої Румейси, фізичні особливості нерідко ставали приводом для насмішок, але це тільки загартувало характер дівчини. 

"Будь-який недолік можна перетворити на перевагу для вас самих, тому приймайте себе таким, яким ви є, усвідомлюйте свій потенціал і робіть все можливе. Мені подобається відрізнятися від усіх. Це цікаво і змушує мене відчувати себе особливою", - цитують слова рекордсменки в ЗМІ. 

Для довідки. Синдром Уівера - хвороба, яка характеризується підвищеним м'язовим тонусом, широко розставленими очима, широким чолом, деформованими ступнями та незвично великими вухами. За всю історію записів в медичній літературі зареєстровано всього близько 50 подібних випадків хвороби. 

Читайте також: Дівчина стала бабусею в 23 роки і потрапила в Книгу рекордів Гіннеса

ааа

аа

а

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк