02.11.2021, 22:53

Названі продукти, від яких хилить у сон: не їжте це у розпал робочого дня

Марина Началова | Всі новини автора

Деякі, здавалося б, корисні продукти замість очікуваного припливу сил можуть викликати втому та сонливість. Потрібно стежити за своїм раціоном, щоб не втратити бадьорість у найбільш непідходящий момент.

Нутриціолог Ганна Кашпур у своєму ]]>Instagram ]]>назвала кілька продуктів, які можуть спричинити сонливість, передає Час Пік.

Молочні продукти. Саме вони найчастіше стають причиною відчуття втоми та втрати сил. Як правило, молочні продукти легко перетравлюються у дитячому та підлітковому віці. Але з роками у багатьох людей розвивається непереносимість молочних білків (казеїну та лактози). Одним із симптомів цього і буде стомлюваність.

Банани. Їх рекомендують їсти при м'язових спазмах. Магній у бананах допомагає розслабити м'язи. Але якщо виходить перебір магнію, людину накриває втома, іноді навіть відзначається уповільнення пульсу.

Горіхи. Вони також міститься магній. Перевищити норму магнію горіхами як бананами складно. Але краще не вживати горіхи, якщо вам прописали спеціальні препарати з магнієм. Їх часто призначають при прийомі діуретиків та проносних.

Кава. Вона відома підбадьорливим ефектом, але іноді її дія прямо протилежна - через каву часто хочеться прилягти і подрімати. Справа в тому, що кава сильно зневоднює організм, а як наслідок – знижується концентрація уваги та з'являється слабкість. Після кави випивайте 1-2 склянки простої води, вона допоможе відновити водний баланс в організмі. Якщо ви хочете підбадьоритися і відчути приплив сил, випийте чашку зеленого чаю.

Ганна Кашпур назвала ще один нюанс, який не залежить від продуктів харчування: що більше ви їсте, то менше бадьорості відчуваєте. Тому шлунок не повинен бути заповнений до краю зайвою їжею.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: