13.11.2021, 16:02

Авто з МКПП можуть зовсім заборонити: що не так зі старою доброю "механікою"

авто

З розвитком технологій до автомобілів висувають все нові та нові вимоги - щодо безпеки, екології тощо. Кілька років тому обов'язковою для нових авто стала ABS (антиблокувальна гальмівна система), потім - ESP (електронна програма стабілізації).

Очікується, що незабаром обов'язковою стане ще одна система, якою беззастережно оснащуватимуть нові авто, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Йдеться про AEB - автономну зупинку автомобіля. Вона в разі небезпеки може сама зупиняти транспортний засіб без будь-яких дій з боку водія. В цілому, концепт хороший, але є дві проблеми.

По-перше, авто можуть стати дорожче.

По-друге, інтегрувати AEB в авто з механічною трансмісією досить проблематично (або навіть практично неможливо). У всякому разі, з такими заявами виступають автомобільні експерти.

Для авто з АКПП даної проблеми немає, і якщо норма про обов'язкове використання AEB буде введена, то для автомобілів з "механікою" настануть погані часи.

Варто відзначити, що до цього все і йде. Наприклад, з ініціативи Національного управління безпеки дорожнього руху 17 грудня 2019 року уряд США разом з 20 найбільшими автовиробниками підписали добровільну угоду про оснащення всіх транспортних засобів системами AEB до 1 вересня 2022 року.

На сьогоднішній день повну лінійку авто з AEB виробляють Tesla, Volvo, Audi та Mercedes.

Читайте також: Українець створив унікальний транспорт, який нікого не залишає байдужим (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк