19.11.2021, 21:13

"Червоне покриває небо": у записах древніх астрологів виявили страшну загрозу

таблички клинописные

Астрологія, яка процвітала 3000 років тому в Ассирійській імперії, була потужним джерелом знань - беззаперечних та впливових. Стародавні астрологи записували свої спостереження за зірками на клинописних табличках.

Приблизно 2700 років тому астрологи згадували дуже дивну подію - вони писали про червоне сяйво неба. Ймовірно, самі вони не були свідками, оскільки подія могла статися раніше, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Група дослідників з Університету Цукуба виявила три стародавні таблички, в яких ця подія іменується як "червона хмара" або "червоне покриває небо".

Ці дані надалі були зіставлені з концентрацією вуглецю в кільцях залишків дерев різних періодів. Висновок виявився вражаючим - ймовірно, більше 3000 років тому стався полярний зсув, який призвів до загибелі маси людей. Зсув могли зумовити потужні магнітні бурі.

Дослідники вважають, що цю інформацію необхідно мати на увазі сучасним людям, адже зараз, коли цивілізація залежить від цифрової інфраструктури, сонячна активність має значно більше значення. Таким чином, знання древніх ассирійців ніби попереджають нас і допоможуть підготуватися до можливих подій, пов'язаних зі спалахами на сонці та його впливом.

Відзначається, що ассирійські клинописні таблички є першими зі знайдених згадками про будову космосу та його зв'язки з подіями на Землі.

Читайте також: Кліматологи дали прогноз, що буде, якщо глобальне потепління не зупинити

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк