23.12.2021, 21:04

Названо 10 речей, які за жодних обставин не можна приймати в дар та дарувати навіть найближчим людям

что нельзя дарить

Кожен предмет володіє особливою енергетикою, тому наявність деяких речей в будинку може спровокувати низку поганих подій, зокрема - якщо ці речі були подаровані.

Час Пік розповість про речі, які в жодному разі не можна дарувати та приймати в дар навіть від найближчих людей.

1. Годинник

Годинник дарують до розлуки. Вважається, що зв'язок з людиною, яка подарувала цей аксесуар, може розірватися назавжди. Крім того, згідно з китайськими традиціями, подарований годинник відраховує час до смерті свого власника.

2. Носова хусточка

Носовичок принесе своєму новому власникові сльози. А ось, наприклад, скатертина - хороший подарунок, вона може зблизити з людиною.

3. Гострі предмети

Ножі, ножиці, виделки та інші колючо-ріжучі предмети не дарують, особливо близьким людям. Вони можуть залучити невдачі. На думку екстрасенсів, на вістрях зосереджується негативна енергетика, яка притягує в будинок зло. Також ці предмети можуть стати причиною конфліктів.

4. Краватка

Існує думка, що людина, яка подарувала краватку, буде "сидіти на шиї". В першу чергу, це стосується родичів та близьких людей.

5. Рушник

Подарований рушник може спровокувати в родині серйозний розлад, часті сварки. Однак це "спрацює" тільки у випадку з одним рушником. Якщо подарувати комплект - все буде в порядку.

6. Посуд

Порожній посуд, принесений в дар близькій людині, може привести до безгрошів'я. Щоб цього не сталося, в посуд обов'язково потрібно щось покласти, тобто дарувати не порожній.

7. Дзеркало

Про те, що не можна дарувати дзеркала, мабуть, знає багато хто. Справа в тому, що цей предмет має містичні властивості. Наприклад, предки вірили, що дзеркало - своєрідний портал в інший світ, з якого буде виходити негатив.

8. Гаманець та скарбничка

Порожній гаманець може "відлякати" гроші, в результаті нешкідливий подарунок перетвориться в джерело постійного безгрошів'я. Це ж стосується і скарбнички. Якщо інших варіантів з подарунком немає, то в гаманець або скарбничку слід покласти хоча б одну купюру або монету. У цьому випадку гроші будуть тільки примножуватися.

9. Перли

У багатьох культурах перли асоціюється зі сльозами вдів та сиріт. Загалом, у такого подарунка не дуже хороша репутація - він дійсно може накликати хвороби на людей, які прийняли його в дар.

10. Речі для новонароджених

Вважається, що дарувати вагітній жінці речі для майбутнього малюка - погана прикмета. До того ж, багато хто може це розцінити як поганий тон.

Читайте також: У Чорнобильській зоні камери засікли маленького нічного "гостя" (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк