25.12.2021, 22:02

Замість "Олів'є" : цей новорічний салат з секретним інгредієнтом підкорить всіх членів сім'ї та гостей

новогодний стол

Салат "Олів'є" вже давно став традиційним новорічним блюдом. Однак для тих, хто хоче зробити новорічний стіл більш різноманітним та "новаторським", - хороша новина: у "Олів'є" є гідний конкурент, який не залишить байдужим нікого з гостей та членів сім'ї. 

Як приготувати цей диво-салат - розповість Час Пік.

За твердженнями кулінарів, секретним інгредієнтом салату є смажені гриби. Можна використовувати не тільки печериці. Виявляється, саме смажені гриби надають страві особливий смак. 

Інгредієнти

В цілому для того, щоб приготувати альтернативу "Олів'є" знадобляться наступні продукти:
куряча грудка - 1 шт.;

  • гриби - 200 г;
  • куряче яйце - 2 шт.;
  • жовта ріпчаста цибуля - 1 шт.;
  • твердий сир - 100 г;
  • майонез - 100 г;
  • олія соняшникова - 2 ст. л.;
  • сіль, мелений перець, петрушка - за смаком.

Як приготувати новорічний салат?

Для початку розберемося з курячим філе. Його потрібно помити і покласти в каструлю з киплячою водою. Вариться м'ясо 30 хвилин. Гриби необхідно порізати тонкими пластинами, цибулю - кубиками. На розігріту сковороду висипають цибулю і смажать до прозорості, помішуючи. Потім додають гриби. Як тільки випарується волога - гриби та цибулю знімають з плити.

Яйця необхідно зварити круто та охолодити, сир - натерти на крупній тертці. Як тільки всі інгредієнти готові - можна приступати до викладки. 

Філе слід порізати маленькими шматочками, яйця - кубиками. Разом з грибами та цибулею продукти відправляються в миску. Посоліть, поперчіть, додайте майонез і перемішайте. Зверху блюдо посипається тертим сиром і відправляється на годину в холодильник. Перед подачею на стіл його прикрашають зеленню петрушки. 

Читайте також: Що категорично не можна робити в Новий рік: 10 важливих заборон року Тигра

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк