29.12.2021, 22:10

"Риба звариться прямо в річках", а "побратими готові будуть їсти один одного": передбачення Нострадамуса на 2022 рік

нострадамус

Відомий французький астролог і алхімік 16 століття Мішель Нострадамус у своїй книзі пророкувань (Les Propheties) описав події, які відбудуться на планеті, на довгі роки вперед. 

У тому числі - і на 2022 рік, передає Час Пік з посиланням на статтю видання Daily Mail.

Що пророкував Нострадамус на 2022 рік?

Головним чином, передбачення французького астролога пов'язані зі світовим потеплінням, падінням небезпечного астероїда, масовим голодом, а також розвитком технологій. 

Зміна клімату

Провісник згадує у своїй книзі: потепління буде настільки сильним, що "риба звариться прямо в річках".

"Через сонячне тепло на морі риба буде наполовину приготовлена, а жителі прийдуть обробляти її", - йдеться в одному з поетичних катренів.

Нострадамус вважав, планету спіткає багаторічна посуха, а після почнуться "великі повені", які знищать деякі народи. 

Варто відзначити, що згідно з дослідженнями ЮНЕСКО, деякі країни дійсно можуть опинитися під водою вже в найближчій перспективі.

Падіння астероїда

Про те, що причиною загибелі всього живого може стати астероїд, стверджував не тільки Нострадамус, але і Ванга, і Вольф Мессінг. Однак ніхто з них не назвав точної дати. 

"Новий, стрімкий і раптовий дощ. Він зупинить дві армії. Небесний камінь, який принесе пожежі, а море зробиться кам'янистим. Буде багато смертей на суші і на морі", - це все, що йдеться про дану подію в книзі Нострадамуса.

Судячи зі слів провісника, на Землю обрушиться величезний камінь, який викличе землетрус, пожежі та загибель людей.

Масовий голод

У 2022 році може посилитися світова криза, наслідком якої стане сильний голод. Через те, що люди почнуть боротися за ресурси, світ загрузне в конфліктах.

"Ніяких абатів, ченців, послушників, яким потрібно вчитися. Мед буде коштувати набагато дорожче, ніж віск для свічок. Ціна пшениці стане настільки висока, що людина буде в жаху. А побратими готові будуть їсти один одного від відчаю", - передбачив французький алхімік.

Технології та штучний інтелект

Незважаючи на те, що книга Les Propheties була написана в далекому 1555 році, в ній вже згадувався штучний інтелект. У всякому разі, багато хто саме так трактує рядки Нострадамуса. 

"Місяць в повну ніч над високою горою. Новий мудрець з самотнім мозком бачить це. Його учні, запрошені до безсмертя. Погляд на південь. Руки за пазухою, тіла у вогні", - писав провісник, маючи на увазі якісь негативні наслідки.

Безсмертні учні - це, по всій видимості, роботи. Але ж дійсно, навіть якщо не брати до уваги автоматизацію, яка торкнулася практично всіх сфер, людина прагне створити робота більш схожого на себе. Наприклад, генеральний директор Tesla Ілон Маск вже заявив, що в 2022 році компанія запустить робота-гуманоїда. Він буде використовуватися на виробництві, де робота для людини небезпечна, одноманітна або втомлива.

Читайте також: Пророцтва майя: які "сюрпризи" здатний піднести 2022 рік

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: