13.01.2022, 22:36

Названо 7 речей, яких за жодної умови не можна робити в Інтернеті

интернет

Сьогодні практично кожен житель планети так чи інакше стикався з Мережею, проте вона ніколи не була абсолютно безпечним місцем для рядового користувача.

Що не слід робити, виходячи в Інтернет, розповість Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

1. Не можна використовувати застаріле програмне забезпечення

Якщо користувач використовує старе ПЗ, шахраям буде занадто просто ним скористатися. Все елементарно: виробники софта завжди намагаються бути на крок попереду, а кіберзлочинці знаходяться в ролі наздоганяючих. Отже для користувача бути на крок попереду - це вчасно встановлювати оновлення.

2. Не можна скрізь використовувати один пароль

Не варто лінуватися - у кожного аккаунта повинен бути свій складний пароль. Якщо пароль примітивний і до того ж один для всіх акаунтів - шахраям буде занадто просто його підібрати.

3. Не можна підключатися до загальнодоступного Wi-Fi

Незважаючи на те, що Україна може похвалитися своїм широким покриттям Wi-Fi, це палиця з двома кінцями. При використанні подібних мереж дані можуть моментально опинитися в руках у хакерів. Щоб в якійсь мірі убезпечити себе, не варто входити через загальнодоступний Wi-Fi в найбільш важливі акаунти.

4. Не можна переходити за невідомими посиланнями

Справжній бич Інтернету - фішинг. Люди ніяк не звикнуть до того, що за посиланням може ховатися шкідлива програма. Якщо вам прийшов лист або повідомлення від невідомого користувача з посиланням на якийсь ресурс - не варто на нього переходити.

5. Не можна відвідувати незахищені сайти

Незважаючи на впровадження технології HTTPS, фішингові сайти продовжують існувати, оскільки шахраї навчилися створювати сайти з шифруванням захисту трафіку. Щоб не нашкодити собі та своїй техніці, необхідно придивлятися до адресного рядка браузера: якщо ви побачите замочок - сайт легітимний і їм можна користуватися без побоювань. Якщо замочка немає - сайт слід залишити якомога швидше.

6. Не можна використовувати один гаджет для робочих та особистих завдань

Справа в тому, що втрата особистих даних може бути не такою катастрофічною, як втрата корпоративних даних компанії, в якій ви працюєте. Якщо здійснювати покупки і перевіряти корпоративну пошту з одного комп'ютера - з цього нічого хорошого не вийде.

7. Не можна ігнорувати антивіруси

Деякі люди не ставляться серйозно до безпеки ноутбука або ПК, а даремно. Звичайно, антивірус може дратувати своїми повідомленнями, але зате вбереже вашу інформацію від хакерів.

Читайте також: Названо 10 авто, які практично нереально комусь продати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк