25.01.2022, 22:42

Чи можна пити по келиху вина щодня: лікар розповіла, як це вплине на організм

Марина Началова | Всі новини автора

Суперечка про те, шкідливий чи корисний алкоголь у малих кількостях, триває вже багато років як серед поціновувачів міцних напоїв, так і серед лікарів.

Американська лікар-клініцист Люсія Гарсія вирішила проаналізувати досвід французів – одних із найбільших любителів вина, передає Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Як розповідає Гарсія, французи відомі на весь світ своєю любов'ю до червоного вина, вони завжди випивають від 1 до 3 келихів цього напою на день. Також французи ніколи не сідають на дієти, люблять поласувати жирною та калорійною їжею.

Згідно зі статистикою Міністерства сільського господарства США за 2002 рік, французи споживають у середньому 108 грамів тваринного жиру на день, тоді як американці споживають лише 72 грами. Французи їдять у 4 рази більше масла, у 1,6 рази більше сиру та у 3 рази більше свинини, ніж американці.

При цьому рівень захворюваності на серцево-судинні та цереброваскулярні захворювання у Франції у 3,5 рази нижчий, ніж у США, а рівень ожиріння вдвічі менший, ніж у США.

Багато опитувань та досліджень показали, що це пов'язано з тривалим споживанням французами червоного вина, багатого на ресвератрол.

Ресвератрол має різноманітну біологічну активність, що має протизапальний, антибактеріальний, противірусний, протираковий, антиоксидантний, омолоджуючий та інші ефекти. Ресвератрол може активувати ген Sir2 (один із генів довголіття у людини), збільшувати кількість стовбурових клітин та уповільнювати процес старіння клітин. 1 келих червоного вина містить близько 1 мг ресвератролу.

Середня тривалість життя французів становить 81 рік, Франція є однією з країн з найбільш довгоживучим населенням у світі.

Читайте ще: Потужні обереги: 6 предметів, які Ванга радила мати вдома кожному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: