15.02.2022, 18:56

У Держприкордонслужбі заявили, що не видавали Аліні Паш довідку про законний в'їзд до Криму

Марина Началова | Всі новини автора

Скандал навколо переможиці нацвідбіру Євробачення-2022 Аліни Паш набирає обертів. У Держприкордонслужбі повідомили Суспільному, що вони не видавали документ про законний перетин співачкою адмінмежі з окупованим Кримом, який раніше оприлюднив мовник.

Про це журналістам ]]>Суспільного ]]>повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Час Пік.

Раніше команда Аліни Паш надала Суспільному довідку про те, що співачка у серпні 2015 року виїжджала на територію тимчасово окупованого Криму законним чином, тобто з материкової частини України через КПВВ. Активіст Сергій Стерненко заявив, що довідка є підробленою. Суспільне звернулося до ДПСУ за уточненням.

Сьогодні, 15 лютого, речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив журналістам Суспільного, що Державна прикордонна служба не видавала Аліні Паш довідку про законний перетин адмінмежі з окупованим Кримом.

"Державна прикордонна служба проаналізувала інформацію, що була поширена Суспільним мовником України про документ, начебто який був наданий ДПСУ фізичній особі для представлення в рамках відбору на Євробачення. Нам не відомо, що саме за документ опублікований мовником, адже підрозділами Держприкордонслужби такий не створювали і під таким номером нікому не надавали”, - сказав Демченко.

За його словами, відомство також отримало офіційне звернення від Національної суспільної телерадіокомпанії України, аби підтвердити створення такого документу.

“В найближчий час мовник отримає нашу відповідь", - додав речник ДПСУ.

Відповідаючи на запитання, чи Аліна Паш взагалі має документ про перетин кордону, Демченко сказав, що “ДПСУ не вправі розголошувати конфіденційну інформацію про третіх осіб, у тому числі щодо перетину кордону”. Такі відомості може отримати лише особа, якої це стосується, пояснив речник ДПСУ.

За словами Андрія Демченка, зараз підрозділ ДПСУ опрацьовує відповідь на звернення виконавиці, яке надійшло і зареєстроване в ДПСУ, щодо її перетину адмінкордону.

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький на свої сторінці у Фейсбуці повідомив, що Суспільний мовник отримає офіційну відповідь щодо довідки Аліни Паш завтра до 11:00.

"Після отримання офіційної відповіді буде зібрано оргкомітет Євробачення, на яке буде запрошено Аліну Паш і прийняте відповідне рішення. Окремо як голова правління я буду звертатись до правоохоронних органів щодо надання підробних документів. На мою думку, шахраї не можуть представляти Україну на Євробаченні", - заявив Чернотицький.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк