14.02.2022, 14:31

Alina Pash підробила довідку про в'їзд до Криму з території України, – Стерненко

Ольга Романец | Всі новини автора
Стерненко

Активіст Сергій Стерненко переконаний, що довідка про сухопутний перетин кордону до Криму переможниці Нацвідбору на Євробачення-2022 Аліни Паш є сфальсифікованою.

Про це він написав у Telegram, передає Час Пік.

Представники співачки Аліни Паш, яка виграла Нацвідбір на Євробачення, опублікували "документ від ДПСУ" про те, що нібито вона в серпні 2015 року відвідувала окупований Крим через адмінкордон в Херсонській області, пише Стерненко.

Однак, як зазначив активіст, опублікований документ - підроблений.

"І я маю дуже серйозні і обґрунтовані підстави стверджувати, що "довідка", оприлюднена командою Аліни Паш, є підробленою. З власних джерел як в ДПС, так і в інших структурах мені стало відомо, що за вказаний період, а саме в серпні 2015 року Аліна Паш відвідувала окупований Крим саме через територію держави-окупанта", - написав Стерненко.

Згідно з даними Стерненко, Аліна Паш 11.08.2015 рейсом Київ-Москва покинула територію України. Повернулася авіарейсом Домодєдово-Київ тільки 14.08.2015. В окупованому Криму вона перебувала 12.08.2015.

"Відповідно, після прибуття в Москву, скориставшись російськими авіалініями, співачка потрапила в окупований Крим, порушивши правила перетину державного кордону України. Ці факти легко може ще раз перевірити Держприкордонслужба. І вона зобов'язана виступити із заявою про фальсифікацію", - додав Стерненко.

Як відомо, згідно з правилами відбору на Євробачення, виконавець не може брати участь у ньому у разі, якщо незаконно відвідував окупований Крим.

Пізніше Стерненко заявив, що Суспільне відреагувало на його заяву про підробку Аліною Паш документів і звертається до ДПС з вимогою надати офіційну інформацію про її візити до окупованого Криму.

"Це хороший сигнал. Сподіваюся, прикордонники не стануть покривати цей злочин. Самій Аліні Паш, поки не пізно, настійно рекомендую визнати факт підробки довідки і відмовитися від участі в Євробаченні", - написав Стерненко.

Стерненко

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк