19.02.2022, 16:15

Стало відомо, хто понесе прапор України на закритті Олімпіади в Пекіні

олимпиада в пекине

У неділю, 20 лютого, в Пекіні на стадіоні "Пташине гніздо" відбудеться урочиста церемонія закриття XXIV зимових Олімпійських ігор-2022.

На параді закриття Олімпіади прапор України понесе олімпійська чемпіонка, чемпіонка світу, капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Білосюк (Підгрушна), передає Час Пік з посиланням на прес-службу Національного олімпійського комітету України. 

У НОК повідомляють, що головними героями закриття зимових Олімпійських ігор у Пекіні стануть спортсмени, адже саме вони багато працювали, щоб досягти результатів. 

"Саме закриття буде нетривалим за часом і відбудеться в звичайному, традиційному стилі. Одним з її лейтмотивів стане історичне досягнення Пекіна, як міста, яке вперше зуміло прийняти як літні, так і зимові Олімпійські ігри", - йдеться в повідомленні. 

За інформацією НОК, українська біатлоністка Білосюк через перенесений COVID-19 змогла вийти на старт тільки однієї гонки, і незважаючи на наслідки хвороби, фінішувала як справжній капітан. 

"Це вже мої четверті Олімпійські ігри, і я вперше потрапляю на парад закриття. Дуже рада і горда, що маю честь нести прапор України. Пишаюся цим і хочу подякувати всім уболівальникам, всім українцям, які підтримували нас до останнього. Спасибі!", - зазначила спортсменка. 

Читайте також: Олімпіада-2022 у Пекіні: медальний залік за підсумками 18 лютого

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк