18.12.2022, 07:53

Євробачення-2023: Стало відомо, хто представить Україну на конкурсі у Великій Британії

Евровидение-2023

17 грудня відбувся фінал Національного відбору учасника міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2023". Стало відомо, хто представить Україну у Великій Британії.

За результатами фіналу Національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2023", переможцем став гурт Tvorchi з піснею Heart Of Steel, повідомляє Час Пік.

Тернопільський дует Tvorchi виступив з треком Heart Of Steel й одразу вийшов у фаворити Національного відбору. За результатами суддівського голосування група Tvorchi отримала 9 балів, за результатами голосування глядачів у "Дії" – 10 балів.

У фіналі Національного відбору за право представляти Україну на "Євробаченні-2023" також боролися Moisei, OY Sound System, DEMCHUK, Jerry Heil, FIINKA, KRUT, Tember Blanche, Angelina та 2TONE.

Нагадаємо, український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania переміг у пісенному конкурсі "Євробачення-2022" у Турині (Італія). Таким чином Україна отримала право приймати у себе конкурс наступного року. Через війну після низки обговорень було вирішено, що "Євробачення-2023" пройде у Великій Британії (Ліверпуль) від імені України.

Перший півфінал відбудеться на "Ліверпуль-арені" 9 травня, другий – 11 травня, гранд-фінал – 13 травня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк