20.12.2022, 22:30

День зимового сонцестояння 2022: що потрібно і категорично заборонено робити 21 грудня

зимнее солнцестояние

Найкоротший день року - день зимового сонцестояння - зазвичай випадає на 21 чи 22 грудня. Все залежить від кількості днів на рік. 2022 року зимове сонцестояння розпочнеться о 23:47 21 грудня.

У чому особливість та важливість цього дня - розповість Час Пік.

Зимове сонцестояння - що це?

Зимове сонцестояння - астрономічне явище, яке пов'язане з нахилом північної півкулі у бік, протилежний Сонцю. Явище триває близько трьох діб, у цей період висота Сонця практично не змінюється. День виявляється найкоротшим. Загалом близько 8 годин. А ось ніч - найдовша за рік. Після 21 грудня тривалість світлового дня почне поступово збільшуватися. У північній півкулі розпочнеться астрономічна зима, а у південній - астрономічне літо.

Що варто встигнути зробити у день зимового сонцестояння?

У минулому день зимового сонцестояння вважався великим святом, оскільки був пов'язаний зі зміною пір року. Досі люди різних культур вірять у містичну силу зимового сонцестояння. Насамперед вважається, що з цього дня потрібно розпочинати нові справи. Навіть перестановка у квартирі та посадка кімнатної рослини буде корисною. Рекомендується зробити не тільки прибирання будинку, але також "прибирання" у своїх думках - викинути весь мотлох та погані думки. Дуже сприятлива дата для того, щоб розпочати ремонт чи скласти список бажань.

Що не можна робити у день зимового сонцестояння?

  • Заборонено конфліктувати, обманювати, поганословити, допускати негатив у будь-якому прояві.
  • Не можна залишатися на самоті. Краще провести цей день у компанії близьких чи друзів.
  • Водночас, у день зимового сонцестояння не прийнято влаштовувати галасливі свята, вживати алкоголь, жирну їжу.
  • Заборонено ходити цілий день невмитими та в брудному одязі.

Час загадувати бажання!

Вважається, що бажання, загадані у день зимового сонцестояння, обов'язково здійсняться. Наприклад, можна посадити в горщик рослину або насіння, наділивши якостями того, про що мрієте. Рослина розвиватиметься, а бажання - виконуватиметься.

Також слід пробачити всім, хто завдав образи. Для цього варто написати список образ за весь рік і до кожного пункту додати: прощаю та відпускаю. Потім список спалюється.

Найзаповітніші бажання загадують о 21:12 або о 22:12, а також о 22:22 і о 21:21.

Читайте також: Приємного мало: народний синоптик розповів, якою буде зима в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: