22.12.2022, 14:56

Фільм "Будинок зі скалок" про українських дітей з Донбасу потрапив у шорт-лист "Оскара-2023"

Фильм "Дом из заноз" об украинских детях с Донбасса попал в шорт-лист "Оскара-2023"

Американська академія оголосила шорт-лист премії "Оскар". До нього увійшов документальний фільм "Будинок зі скалок" виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії, в якому представлені історії дітей зі складних сімей, які потрапили до дитячого будинку поруч із лінією фронту на Донбасі.

Картина "Будинок зі скалок" потрапила в шорт-лист премії "Оскар" у номінації "Кращий документальний фільм". Загалом у списку 15 фільмів, повідомляє Час Пік.

"Дім зі скалок" – документальний фільм датського кінорежисера Симона Леренга Вільмонта. Від української сторони другим режисером та лінійним продюсером є Азад Сафаров. Зйомки стрічки тривали понад два роки на Донбасі.

"Це така важлива новина у ці часи для України!", – написав Азад Сафаров у Facebook.

95-та церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться 22 березня 2023 року.

Міжнародне визнання фільму:

  • виграв у категорії найкращий документальний фільм на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival та отримав нагороду FIPRESCI Award;
  • отримав головну нагороду одного з найбільших у світі фестивалів документального кіно про права людини Jeden svět / One World у Празі, Чехія;
  • здобув нагороду Dragon Award Best Nordic Documentary в документальному конкурсі 45-го кінофестивалю Göteborg Film Festival у Швеції:
  • став найкращою режисерською роботою в міжнародній конкурсній програмі документальних фільмів World Cinema Documentary Competition головного фестивалю незалежного кіно Sundance Film Festival (США).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк