12.05.2023, 08:31

Євробачення-2023: відбувся другий півфінал, стали відомі імена всіх фіналістів конкурсу

Евровидение-2023

У Ліверпулі 11 травня відбувся другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2023", за результатами якого сформовано склад учасників фіналу.

11 травня у Ліверпулі пройшов другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2023". У фінал пройшли десять країн, повідомляє Час Пік.

У другому півфіналі виступали учасники з 16 країн, але у фінал пройшли лише десять.

За результатами голосування у гранд-фінал пройшли Албанія, Кіпр, Естонія, Бельгія, Австрія, Литва, Польща, Австралія, Вірменія та Словенія.

Нагадаємо, у першому півфіналі переможцями стали Хорватія, Молдова, Швейцарія, Фінляндія, Чехія, Ізраїль, Португалія, Швеція, Сербія та Норвегія.

У фінал вийшли 26 країн: по 10 країн кожного півфіналу, країни так званої Великої п'ятірки (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція), а також країна-переможниця минулого конкурсу – Україна, яку представляє гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Нагадаємо, англійське місто Ліверпуль приймає 67-й за рахунком конкурс від імені України, перемогу якій минулого року приніс гурт Kalush Orchestra з композицією Stefania.

Фінальне шоу конкурсу "Євробачення-2023" відбудеться у суботу, 13 травня (почнеться о 22:00 та завершиться в ніч проти 14 травня).

Після другого півфіналу прогнози букмекерів мало змінилися. Імовірним переможцем "Євробачення-2023" букмекери вважають Loreen зі Швеції – 50%. Друге місце у Фінляндії – 20%. У трійці лідерів є український гурт TVORCHI – 7%.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк