21.08.2024, 19:25

Замість кондиціонера: 5 кімнатних рослин, які допоможуть впоратися зі спекою

комнатные растения

Рослини, звичайно, не здатні знижувати температуру повітря, як це роблять потужні кондиціонери. Однак деякі з них здатні виділяти досить велику кількість зрошувальної рідини, щоб створити в кімнаті освіжаючий ефект.

Які саме рослини варто заводити в домі для прохолоди - розповість Час Пік із посиланням на ЗМІ.

Фікус еластик

Рослина має велике листя, тому добре справляється зі зволоженням. Крім того, вона робить повітря чистішим, поглинаючи формальдегід.

Хризалідокарпус або пальма Арека

У тропічних умовах пальма досягає 20 м у висоту, проте в квартирі вона набагато менша. З цією рослиною повітря стане чистішим та свіжішим. Листя рекомендується регулярно зрошувати.

Фікус бенджаміна

Незважаючи на не настільки велике листя, рослина допомагає підтримувати повітря в кімнаті прохолодним та вологим. Цей фікус любить світло і не надто частий полив.

Сансевієрія

Рослина з роду спаржових, яку в народі часто називають "тещиним язиком". У догляді сансевієрія не примхлива, добре росте у темних та сухих приміщеннях, при цьому чудово освіжає повітря.

Аглаонема

Рослина відрізняється блискучим зеленим листям, яке часто вкрите білими або сріблястими смугами або плямами. З цього листя під час спеки випаровується багато вологи, чим забезпечується ефект охолодження. Плюс аглаонеми ще й у тому, що вона не потребує особливого догляду.

Читайте також: Відмова від уцілілого житла в окупації чи відмова від компенсації? Перед яким вибором можуть поставити переселенців та на що готові погодитися ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: