Топ-3 варення, які потрібно їсти в холодну пору року, щоб не хворіти
Варення - це не просто смачно, але ще й корисно, особливо у зимовий час. Не випадково у традицію увійшло лікувати варенням застуду та кашель, а також збивати температуру. Медики радять не нехтувати цією традицією і істи варення в холодну пору року.
Які варення найкорисніші - розповість Час Пік з посиланням на матеріали ЗМІ.
Найбільш корисними та ефективними у боротьбі з застудою вареннями вважаються малинове, смородинове та варення з шипшини.
Малинове варення
Ці ласощі допомагають від застуди, збивають високу температуру та лікують хворе горло. Якщо є ларингіт, фарингіт та інші хвороби горла, тоді варення краще їсти просто так. При застуді та кашлі необхідно додавати ласощі до чаю. Малина не втрачає своїх корисних властивостей у процесі варіння.
Смородинове варення
Варення із смородини містить велику кількість вітаміну С, тому допомагає зміцнювати імунітет. Крім того, смородина багата на фітоніциди - сполуки, які лікують грип і допомагають захистити організм від інших вірусних захворювань.
Варення із шипшини
Таке варення містить у своєму складі вітамін С та антиоксиданти, тому не тільки зміцнює імунітет, а й захищає клітини від окислення. Варення з шипшини також надає омолоджуючий ефект, оскільки за рахунок вмісту антиоксидантів воно сприяє виробленню колагену: шкіра стає пружною та еластичною.
Читайте також: Тисяча "від Зеленського": чи можна витратити гроші на ліки
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |