30.01.2025, 14:33

Названі популярні страви, які не можна їсти гарячими - вони перетворюються на отруту

еда

Вважають, що їжу краще вживати в гарячому вигляді. Однак лікарі сходяться на тому, що деякі страви в гарячому вигляді все ж таки завдають шкоди. Вони провокують мікроопіки, які згодом накопичуються та призводять до серйозних захворювань. Особливо шкідливими такі страви стають для людей, які звикли поспішати за столом.

Які страви не варто їсти гарячими - розповість Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Картопляне пюре

Улюблений багатьма гарнір може бути небезпечним. Якщо його температура перевищує 60 градусів, це може становити небезпеку для слизової стравоходу. У гарячій картоплі містяться крохмальні сполуки, які за високих температур подразнюють шлунково-кишковий тракт. Якщо регулярно вживати гаряче картопляне пюре, можна спровокувати розвиток раку стравоходу. Тому потрібно почекати 5-10 хвилин, а потім їсти страву.

Супи та бульйони

Всупереч поширеній думці, їсти перші страви гарячими не варто. Суп, який щойно знятий із плити, має температуру понад 70 градусів. Його не можна їсти гарячим, тому що це призведе не тільки до опіків, а й до тривалих пошкоджень стравоходу. Особливо небезпечні гарячі супи для тих, хто має чутливі слизові та хронічні захворювання ШКТ. Страві треба дати охолонути перед вживанням.

Читайте також: Названа кімнатна рослина, яка ефективно справляється з пліснявою в будинках та квартирах

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк