04.02.2025, 14:01

Чи можна готувати на водопровідній воді та про які нюанси слід пам'ятати

вода

Пити воду з-під крана не рекомендується. Це пояснюється наявністю домішок, які можуть зашкодити організму. А як же бути з приготуванням їжі на воді з-під крана?

На думку експертів, готувати на воді з-під крана цілком допустимо, хоч і є деякі нюанси, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

Водопровідна вода проходить кілька етапів очищення. Її беруть із різних джерел, і вона проходить сотні метрів трубопроводу. Для її очищення використовують різноманітні солі та мінерали, залишки цих речовин присутні у воді.

На якість води впливає кілька факторів: жорсткість, вміст заліза та хлору, наявність накипу. Від того, скільки у воді заліза та хлору залежить її смак. Якщо вода тече по іржавих трубах, то зварені на ній супи та інші страви матимуть характерний присмак.

Крім того, кип'ятіння не дозволить позбутися запаху хлору.

Суворої заборони на використання водопровідної води для приготування страв немає. Але краще використовувати якісні проточні або глекові фільтри. Деякі види таких фільтрів усувають присмаки та роблять кількість домішок мінімальною.

Читайте також: Названо 4 продукти, які категорично не можна їсти зі смаженою картоплею

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: