Дієтологи назвали найшкідливішу кашу, вживання якої варто обмежити

Якщо гречка та вівсянка вважаються мало не панацеєю, то манна каша подібних переваг не має. Крім того, манка може зашкодити організму.
Дієтологи та гастроентерологи попереджають про шкоду манної каші, передає Час Пік.
Манна каша складається з подрібненого насіння пшениці. І хоча вона має у складі вітаміни групи В, Е та РР, залізо, калій та інші мікроелементи, користі від неї майже немає.
У манці майже немає клітковини, харчових волокон та складних вуглеводів, які необхідні для правильного травлення та відчуття ситості. Зате вона багата на глютен та фітинову кислоту. Глютен може викликати алергію та непереносимість, а фітинова кислота перешкоджає засвоєнню кальцію, заліза та інших мінералів.
Через це манна каша швидко перетравлюється і викликає різкий стрибок рівня цукру в крові. Це призводить до почуття голоду вже через годину-дві, що сприяє переїданню та набору зайвої ваги. Особливо шкідлива манка для людей з діабетом та інсулінорезистентністю.
Манну кашу рекомендують вживати рідко і в невеликих кількостях.
Читайте також: Якою буде весна в Україні в 2025 році - прогноз синоптика
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |
![]() |