
Глінтвейн - один із найпопулярніших різдвяних напоїв, але лікарі попереджають: цей ароматний напій може завдати шкоди здоров'ю.
Про це йдеться в матеріалі Daily Express, передає Час Пік.
Незважаючи на приємний смак та зігріваючий ефект, глінтвейн - не найкращий вибір для зубів.
Основою напою зазвичай є червоне вино, яке за регулярного вживання може фарбувати зубну емаль. Крім того, до глінтвейну часто додають цукор або мед, що збільшує загальний вміст цукру і підвищує ризик карієсу.
Ще один негативний фактор - алкоголь. Він знижує вироблення слини, яка необхідна для нейтралізації кислот та очищення ротової порожнини від залишків їжі. Сухість у роті створює сприятливе середовище для карієсу та запальних захворювань ясен.
Тому лікарі радять не зловживати глінтвейном, особливо людям із чутливими зубами чи проблемами ясен.
Крім шкоди здоров'ю, є й побутові ризики. Не варто виливати залишки глінтвейну в раковину. Напої з добавками, спеціями або вершками можуть призвести до засмічення та неприємного запаху.

















