15.03.2024, 17:46

Добровільне заклання, або Як жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного ставлять хрест на своєму майбутньому

Как жители Лисичанска, Северодонецка и Рубежного ставят крест на своем будущем

На окупованій Луганщині з 11 до 14 березня провели дострокове голосування на "виборах Путіна". Любителі "руського миру" з радістю ставили галочки у бюлетенях, вірніше - хрест на своєму майбутньому, а світ давно не бачив такої вистави, яку росіяни з гордістю називають "найчесніші" вибори.

Як відбувалося дострокове голосування на "виборах Путіна" в окупованих містах "трикутника" на Луганщині, розповість Час Пік.

У РФ 15 березня розпочалося голосування на президентських виборах. У Путіна три "зручні" спаринг-партнери, яким дозволили стати кандидатами на виборах. Про їхню перемогу навіть не йдеться, єдина інтрига голосування - як вони поділять між собою 2-ге, 3-те та 4-е місця. На окупованих територіях на "виборах Путіна" у людей вибора немає...

На ТОТ України окупанти зі шкіри геть лізли, щоб провести, за їхніми словами, "чесне, відкрите та добровільне" голосування. Російські пропагандисти моталися всіма імпровізованими "виборчими дільницями", щоб сфотографувати "величезну явку" й "велике щастя" місцевих жителів, які беруть участь у достроковому голосуванні.

Мантри про те, що в РФ президентом може бути лише Путін, в окупованих містах звучали буквально з кожної праски. Неважко здогадатися, за кого голосували місцеві мешканці. Не у всіх з'явиться бажання відзначитись, коли встановлено жорсткий контроль за волевиявленням виборців, а в потилицю тобі дихає вояка з автоматом.

І голосування це ніяк інакше як фарсом чи цирком не назвеш...

Сєвєродонецьк. Вибори під дулом автоматів

В окупованому Сєвєродонецьку головними героями вистави, яку росіяни називають "виборами", є озброєні російські вояки, які не лише суворо спостерігають за голосуванням на імпровізованих дільницях, а й ввалюються у квартири пенсіонерів та інвалідів під час "голосування на дому".

Чого вони бояться? Що старенька вб'є члена виборчої комісії банкою огірків чи пенсіонер-опозиціонер з'їсть бюлетені для голосування? Коли до вас у будинок ввалюються озброєні люди, багато хто без зайвих питань ставить галочку, тим більше, що вам дбайливо показують, де її поставити...

оккупированный Северодонецк, "выборы"

Хоча, нещодавно у Сєвєродонецьку зловили "особливо небезпечну злочинницю", яка планувала вчинити "моторошний теракт" на виборчій дільниці...

Дивлячись на фото, зроблені в окупованому Сєвєродонецьку під час дострокового голосування, стає зрозуміло, що про жодне таємне голосування й мови не може бути. Стіл на вулиці або лавочка у дворі - ось і вся "виборча дільниця". Кабіною для таємного голосування служить картонка на столі, що дозволяє контролювати волевиявлення виборців.

оккупированный Северодонецк, "выборы" оккупированный Северодонецк, "выборы"оккупированный Северодонецк, "выборы"

Рубіжне. Маршрутка для голосування

У Рубіжному ті ж самі столи та лавочки... Але окупанти вирішили трохи спростити собі життя. Поки одна команда обходить будинки, збираючи потрібні голоси та вишукуючи "несумлінних громадян", які намагаються ухилитися від виконання свого "громадянського обов'язку", інша їздить містом маршруткою.

В окупованому Рубіжному запустили "маршрутку для голосування". Як й у Сєвєродонецьку, - жодного таємного голосування, як кажуть "все відкрито та прозоро".

У прифронтових містах "трикутника" немає інтернету, тож голосувати людей запрошували "зазивали" з гучномовцями. Прогрес, як кажуть, очевидний...

оккупированное Рубежное, "выборы"

Лисичанськ. Вибори без вибору

Окупований Лисичанськ також виявився "прогресивним" - до людей під'їжджала "виборча дільниця на колесах". Люди голосували у дворах, на лавках, біля гаражів...

Як розповідають російські пропагандисти у "найправдивіших" новинах, виборчі комісії намагаються не затримуватися на одному місці більше 15 хвилин, оскільки "безпечних місць у Лисичанську практично немає".

Дивлячись на фото, зроблені в Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному, можна зробити висновок, що у містах "трикутника" більшість місцевих, які залишилися в окупації, - пенсіонери. Який вибір вони зроблять, здогадатися не складно. Окупанти відразу ж після "звільнення" почали "окучувати", залякувати та підгодовувати місцеве населення.

оккупированный Лисичанск, "выборы"оккупированный Лисичанск, "выборы"

Для "красивої явки" дозволили голосувати навіть за українським паспортом. Всім, хто прийшов, обіцяли видати сухпайки. Бюджетники підуть на "вибори" через побоювання втратити роботу. Більше того, їх зобов'язали надати фотодоказ участі у "виборах" – сімейне фото з виборчої дільниці.

Рівень підготовки до виборів у "ЛНР"

Скільки б людей не проголосувало на окупованій Луганщині, і яку б думку вони не висловили, - потрібний Кремлю результат буде "намальований". Немає жодних сумнівів, що результат виборів з самого початку вирішено наперед.

Захід та Євросоюз не визнають підсумки виборів у РФ. У Держдепартаменті США заявили, що не визнають легітимності виборів президента РФ на ТОТ та у Криму, оскільки проконтролювати результат практично неможливо.

Однак окупанти вже похвалилися, що міжнародні "експерти" з країн Африки "високо оцінили рівень підготовки до виборів президента РФ" у т.зв. "ЛНР".

Як заявили т.зв. "експерти" їм дуже сподобалося, що "на кожній дільниці є свій голова, спеціальні місця для інвалідів", бюлетені "поміщаються у прозорі ящики, що забезпечує чистоту виборів", підготовлено "спеціальний кабінет, де все контролюється". Ну дуже "компетентна" думка...

"ЛНР", "выборы"

Хрест на майбутньому

Нагадаємо, одночасно з достроковим голосуванням на "виборах Путіна" на окупованій Луганщині відбувається примусова "могилізація". А місцевим жителям варто знати, що під час "виборів" окупанти моніторять сторінки у соцмережах.

Зрозуміти людей похилого віку, які голосують за Путіна ще якось можна - вони просто бояться померти від голоду. А ось зрозуміти вчинки працездатного місцевого населення, яке залишилося в окупації, - неможливо. Вони то спроможні побачити й оцінити, що приніс у їхнє життя "руський мир". Своїми діями сьогодні вони приносять у жертву не лише себе, вони ставлять хрест на майбутньому своїх дітей...

Як визнають самі росіяни, Донбас перетворили на помийку. Навіть затятий путініст Іван Охлобистін заявив, що Донбас сьогодні – це "щось на зразок відстійника". Нагадаємо, Кіркоров сильно розлютив багатьох росіян своєю "покаянною" поїздкою на Донбас.

Читайте також: "Десять років по тому": Як змінився Луганськ за 10 років існування в "руському мирі"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк